Workshop Recepten schrijven

tover je eigen kookontdekkingen om tot werkbare recepten

door Clara ten Houte de Lange

dinsdagmorgen 14 juni en 28 juni van 9.30 -12.00 uur

Koken en alles wat daar mee te maken heeft is enorm populair. Ook zelf recepten maken voor een blog, Facebook of een ander medium. Veel mensen borrelen over van ideeŽn, maar weten juist met ontwikkelen van een recept niet goed waar te beginnen. 

Leuk schrijven over lekker eten is echt iets anders dan zelf recepten schrijven. Daar komen opeens heel andere dingen om de hoek kijken. De juiste hoeveelheden en verhoudingen bijvoorbeeld en de volgorde in het bereidingsproces. Het is vaak ingewikkelder dan het in eerste instantie lijkt om een recept zo duidelijk te schrijven dat andere mensen het precies zo kunnen maken als jij het bedacht hebt. Zeker als er ook sprake is van een opdrachtgever met specifieke wensen.

Clara ten Houte de Lange heeft als professioneel receptschrijver jarenlange ervaring in het ontwikkelen van recepten voor verschillende opdrachtgevers, media en kookboeken. Zij wil haar opgebouwde kennis en ervaring graag met je delen. In deze cursus gaan we in twee ochtenden in op alle aspecten die helpen om jouw eigen idee om te zetten in een goed recept dat ook andere mensen kunnen bereiden. 

Als jullie belangstelling hebben, kunnen we na deze workshop nog een dag plannen om samen met een fotograaf de keuken in te gaan en de kneepjes van koken voor de foto en stileren onder de knie te krijgen. 

Programma: 

14 juni              De theorie in een notendop: wat zijn de uitgangspunten voor een goed recept; waar doe je inspiratie op en hoe vertaal je jouw inspiratie in originele echt eigen recepten; hoe houd je rekening met de ongrijpbare doelgroep en de specifieke wensen van de opdrachtgever. En tot slot natuurlijk een opdracht voor thuis: het maken van een opzet en het uitwerken van recepten.

28 juni              Samen de gemaakte opzet en recepten bespreken en zo de knelpunten ontdekken en oplossingen proberen te vinden. Met hier en daar aanvulling uit de theorie, maar vooral ook met tips & trics uit de praktijk.

 

Plaats:  Amersfoort, op loopafstand van het station

Aantal personen: 6-8

Prijs: Ä 125,- per persoon (ex BTW)

Meer informatie: clara@assisti.nl of 06-1880 7611